De dag update

Zoals op de foto’s te zien is hebben we gistermiddag en vanmiddag gebruikt om een beetje aan sightseeing te doen. We zijn naar het Heldenplein geweest, dit is een monument ter herdenking van het 1000-jarige bestaan van Hongarije. Achter het plein ligt een heel groot park: het stadspark. Dit park is ongeveer 1km en daarmee het grootste park van Boedapest. In dit park ligt een dierentuin, een kastelentuin, een circus, een pretpark, wat musea en een enorme spa. We hebben alleen de hal hiervan bekeken en die zag er echt al gruwelijk mooi uit! Grote kans dus dat we dit weekend daar even een bezoekje aan gaan brengen!

Gisteravond zijn we bij een Chinese erasmus studente gaan eten. Wij dachten dat t bedoeling was dat iedereen zijn eigen eten mee zou nemen, dus wij hadden lekker maar simpel pizza’s meegenomen. Al snel bleek dat t de bedoeling was dat we met zn allen zouden koken, en de gekke Chinees had al een hapje bedacht. We hebben zelf broodmeel gemaakt, en gehakt, kool en paprika gekruid. Vervolgens moesten we van het broodmeel een soort mini appelflapjes maken, en deze vullen met t gehakt, kool, paprika en kruiden. Tot daar aan toe leek het lekker… Vervolgens moesten we dit echter koken in een pannetje, heel vreemd. Op de foto zie je het resultaat ;). Gelukkig hadden we de pizza’s nog toen we thuis kwamen!

De rest van de avond hebben we gepokerd, gekletst en Finse wodka gedronken om elkaar beter te leren kennen. Kortom een leuke avond! En toen we thuis kwamen was de verwarming ook nog eens gemaakt!

Verder nog even een kleine update over de dingen die ons tot nu toe zijn opgevallen aan Hongaren en Hongarije:

– ALLE stelletjes zijn hier enorm klef. Zowel in de kroeg, in het park, als in de metro, als in ons huis. Ze eten elkaar bijna op haha.

– Bijna iedereen heeft hier donker haar. Verder hebben Hongaren niet echt een typisch uiterlijk. Wat wel opvalt is dat alle vrouwen hier duidelijk knapper zijn dan de mannen.

– En er zijn echt heel veel zwervers. In de nacht liggen ze gezellig met z’n allen op hoekjes van de straat onder een kleedje, en overdag houden ze samen feestjes. Dan dansen ze op straat. Ze zijn helemaal niet vervelend, ze vallen je niet lastig, bedelen niet om geld en praten niet tegen je. En als ze dat wel zouden doen dan zouden we het toch niet verstaan, want meer als egészségedre (proost!) kunnen we nog niet verstaan.

Vandaag heb ik (Mies) trouwens een Hongaarse simkaart gekocht, dus ik ben weer te bereiken, en wel op t volgende nummer: 0036706611316

Nu gaan we douchen en uit eten! Hopelijk smaakt het beter als gister 😉

Hele dikke kus vanuit Budapest!

Dit bericht werd geplaatst in Tommie en Michelle in Boedapest. Bookmark de permalink .

5 reacties op De dag update

  1. Suzanne zegt:

    Hee Bikkels,

    Het ziet ernaar uit dat jullie het al super naar jullie zin hebben, houden zoooo!
    Kussie

  2. wijinbuda zegt:

    @Moemsie

    Ja we hebben al heel veel uit het pakketje kunnen gebruiken! Touw, plakband, alluminiuliumfolie, vanalles! Dus hij komt goed van pas. Michelle heeft inderdaad al d’r eerste dag gehad. Ze vond het heel leuk en er zitten leuke mensen bij d’r op school. Ik (oe zoon) ben gisteren ook mee geweest naar een feestje van haar school en we hebben het er goed van genomen;) Ik hoop dat we zo snel mogelijk kunnen skypen!

    x

  3. wijinbuda zegt:

    @Evelien:

    Michelles school is gisteren begonnen. De eerste indruk was vooral dat de school heel oud is, de mensen zijn heel gezellig, gistere hebben we gelijk onze eerste erasmusparty gehad.
    Leuk dat je ons volgt! Hoe is het in utrecht, zit je bij Iris in de klas?

  4. Moemsi zegt:

    Ziet er inderdaad niet heel erg smakelijk uit.
    Het plakband heb je dus al kunnen gebruiken! Knoppie kapot?
    Ik heb gehoord dat Michelle haar eerste schooldag al heeft gehad. Hoe was dat?
    We zullen het wel in jullie volgend verslag lezen denk ik.
    Veels liefs uit winderig Den Bosch

  5. Evelien zegt:

    He!

    Het ziet er echt ontzettend leuk uit allemaal!
    Had niet verwacht dat het daar zo koud zou zijn!
    Ik wens jullie veel geluk samen en hoop dat je school ook leuk is.
    Wanneer begint dat en heb je al veel nieuwe mensen ontmoet?

    Liefs Evelien

Plaats een reactie